ARUBA BONAIRE CURACAO

vakantiemenu

- All Inclusive
- Aanbiedingen
- Cruises
- Duik vakantie
- Gezinsvakantie
- Goedkoop
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Vliegreizen
- Zonvakantie

 

accommodaties

- Vakantiehuizen
- Hotels
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 


Bonaire | Klimaat | Stranden | Bezienswaardigheden | Uitgaan | Steden | Vakantieoverzicht

Bonaire Uitgaan - Horeca
Bonaire staat niet bekend als een groot feest eiland waar elke nacht tot in de laatste uurtjes wordt gedanst. Dit is ook zeker niet de instelling waarmee u naar Bonaire dient te gaan. Toch biedt het eiland voldoende vertier voor diegene die van een feestje houden.

Zo vinden we op Bonaire meerdere leuke barretjes en eetgelegenheden. Vooral de cocktailbarretjes zijn vaak erg leuk, maar er is hier voldoende variatie. Het lokale eten is doorgaans erg lekker en niet te duur, daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor wat exclusievere vis restaurants.

Op Bonaire zijn bovendien 2 casino’s dus een avondje gokken behoort tot de mogelijkheden.

Het lokale voedsel wordt Krioyo (zeg criollo) genoemd en word bereid door een mengsel van aroma's en technieken. Krioyo valt het best te vergelijken met de Caraïbische keuken en de Latijns-Amerikaanse keuken. De meeste populaire gerechten op Bonaire worden eveneens gegeten in Aruba en Curaçao. De populaire gerechten zijn: stobá (een hutspot die met diverse ingrediënten zoals papaja, rundvlees of geit wordt gemaakt), Guiambo (soep die van okra en zeevruchten wordt gemaakt), kadushi (cactussoep), sopimondongo (darmsoep), funchi (havermoutdeeg gelijkend op fufu, ugali en polenta) en heel wat vissen en andere zeevruchten. Het alomtegenwoordige bijgerecht is gebraden weegbree. De lokale broodjes worden gemaakt volgens een Portugees recept. Rond het vakantieseizoen komen er speciale schotels op het menu, zoals hallaca en pekelé, gemaakt uit zoute kabeljauw.

 

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013